Ga direct naar inhoud

Vogels

gegevens kunstenaar
naam Hein Vree
woonplaats
land
website  

objectgegevens
titel Vogels
jaar van oplevering 1963
formaat 100 x 800 x 2 cm
technieken Graffiti
materialen Overige materialen
omschrijving Omschrijving van het kunstwerk in Axel (gemeente Terneuzen):
Het graffitowerk wordt gedomineerd door twee reeksen vogels, witte en zwarte, die in tegengestelde richtingen vliegen. Boven de vogelrijen bevindt zich een roodbruine guirlande van vogelschaduwen, die op zich dus ook weer vogelvormen zijn. Onder de vogels zijn in wit en roodbruin vignetten afgebeeld. Het zijn motieven uit het Zeeuws-Vlaamse landschap: bloeiende en in blad staande veldgewassen, korenaar en suikerbiet. Een fragment toont symbolen van de mechanisatie van de landbouw, en precies in het midden staan enkele symbolen van de chemische industrie. De decoratie vormt een symbolische voorstelling van Zeeuws-Vlaanderen: Oost- en West- vormen agrarische gebieden, de centraal gelegen Kanaalzone is het industriegebied.
De graffiotechniek is gebaseerd op het werken vanaf een donkere ondergrond, waarop een laagje kalk wordt aangebracht. Door in de kalklaag te krassen of er ruimtes in uit te sparen, wordt de ondergrond weer zichtbaar.locatiegegevens
adres Kanaalkade-Kinderdijk kant Kleine Kreek
gemeente Terneuzen
plaats Axel
RDM coördinaten 4E - 51N
gegevens opdrachtgever/opdracht
opdrachtgever Gemeente Axel
soort opdrachtgever Gemeentelijke overheid
soort opdracht Opdracht deelname ontwerpteam
omschrijving opdracht Project in samenwerking met drie landschapsarchitecten. Opdracht was om een sfeervol terras met uitzicht over het water te creƫren.