Ga direct naar inhoud

'Middelburg Schilderkunst' bij Galerie Haamstede

'Middelburg Schilderkunst' bij Galerie Haamstede

Middelburg Schilderkunst bij Galerie Haamstede
Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam ‘Middelburg Schilderkunst’ exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede.

Open: zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur.
Ook op afspraak.

Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie aan de Schuithaven. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk stadsgezichten van Middelburg.

'Middelburg Schilderkunst' is de naam die Wieteke verzonnen heeft in 2017, toen zij na een schilderstop van een aantal jaren opnieuw ging schilderen. Inspiratie kreeg zij uit de stad waar ze woont en zo ontstond als vanzelf een eigen unieke stijl. Haar stijl typeert zich als vrolijk en speels door het autonoom en helder kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Ondanks het versimpelen en vervormen van de werkelijkheid (ook door kleur), zijn de taferelen altijd erg herkenbaar.

www.middelburgschilderkunst.nl