Ga direct naar inhoud

PIETER SLAGBOOM

PIETER SLAGBOOM

Pieter Slagboom
'As Long As The Potatoes Grow'
Vleeshal Kunstprijs
29.09. - 15.12.2019
Opening: 28.09.2019, 17:00 - 19:00
Curator: Julia Geerlings

Een keer in de vijf jaar reikt de Vleeshal de Vleeshal Kunstprijs uit aan een veelbelovend kunstenaar uit Middelburg om diens artistieke ontwikkeling te ondersteunen. Voor deze editie heeft externe curator Julia Geerlings (1985, Amsterdam) samen met een deskundige selectiecommissie de Vleeshal Kunstprijs 2018 toegekend aan Pieter Slagboom (1956, Valkenisse).

Het werk van Slagboom is een poëtische analyse van de hedendaagse samenleving. Tegelijkertijd verbeelden zijn potloodtekeningen zijn innerlijke wereld. Ze zijn gevuld met persoonlijke symbolen en refereren naar de grote thema's van het leven; geboorte, dood, religie en seksualiteit. In zijn eigenzinnige herkenbare tekenstijl van kronkelende en arcerende potloodlijnen in verschillende heldere kleuren ontvouwen zich confronterende en mysterieuze scènes.
Voor de Vleeshal heeft Slagboom een nieuwe installatie, ‘As Long As The Potatoes Grow’, ontworpen, die bestaat uit tien monumentale tekeningen van 300 x 500 cm in een door de kunstenaar ontworpen stalen constructie. Via een labyrintische route wordt de toeschouwer langs de tekeningen geleid.

Op 28 september wordt de tentoonstelling feestelijk geopend.