Ga direct naar inhoud

Rooms of Now #4

Rooms of Now #4

Rooms of Now #4
Inge Meijer
Officiële opening: 01.12.2019, 15:00 - 17:00
In aanwezigheid van de kunstenaar
Ook open op: 05.01. en 02.02.2020, 13:00 - 17:00
Korendijk 56, Middelburg

Voor de vierde editie van Rooms of Now nodigt Vleeshal de Nederlandse kunstenaar
Inge Meijer uit. In het huis van Toos van Holstein aan de Korendijk 56 presenteert zij haar video-installatie ‘Beautiful Isle of Somewhere’ (2016).

Inge Meijer staat bekend om haar foto- en filminstallaties, waarin ze alledaagse en minder alledaagse menselijke fenomenen onderzoekt. In het videotweeluik ‘Beautiful Isle of Somewhere’, waaraan Meijer twee jaar lang werkte, trekken in geluidloze beelden drie verschillende locaties aan ons voorbij: ’s werelds grootste cruiseschip, een indoor tropisch regenwoud, en een oer-Nederlands vakantieoord aan de Turkse kust. In plaats van de mensen die deze bestemmingen aandoen in beeld te brengen, zoomt Meijer minutieus in op de architectuur van deze namaakwerelden. Met haar analytische filmstijl laat Meijer ons zien hoe romantische verlangens naar wilde natuur, onbegrensdheid, eeuwigheid of juist naar het bekende en vertrouwde in de huidige tijd worden beantwoord. In de context van het huis van Toos van Holstein – een pakhuis uit 1738 – gaat het werk een dialoog aan met de historie van Middelburg. De stad, groot geworden in de zeventiende eeuw door de strategische ligging aan zee, is vanwege haar verleden ook een toeristische trekpleister.

Rooms of Now #4 wordt feestelijk geopend in bijzijn van de kunstenaar en curator
Masha van Vliet op zondag 1 december en is eveneens te bezoeken op zondag 5 januari en zondag 2 februari.

Rooms of Now is een publieksprogramma van de Vleeshal, waarin Middelburgers worden uitgenodigd één of meerdere kamers van hun huis open te stellen voor een artistieke interventie van een kunstenaar. Lijkt het u leuk om uw huis beschikbaar te stellen voor een volgende editie van Rooms of Now? Neem dan contact op door een mail te sturen naar office@vleeshal.nl

Inge Meijer (1986, Beverwijk) studeerde in 2012 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Voor haar afstudeerfilm ‘Away from it all’ won zij de Hendrik Valk prijs in het Museum Arnhem. Van 2016 tot 2017 was ze resident aan de Rijksakademie in Amsterdam en onlangs presenteerde zij haar recente boek ‘The Plant Collection’ (2019) in het Stedelijk Museum Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam.