Ga direct naar inhoud

BOS - GRENS

BOS - GRENS

Bos-Grens; een artistieke ontdekkingstocht met verhalen, geluidskunst en land-art.

Bos-Grens; het eerste project van Hrins-collectief, neemt je mee op ontdekkingstocht langs natuur, geluidskunst, verhalen, erfgoed en land-art. Geïnspireerd door de rijkdom van verhalen van vroeger en nu, wandel je langs de grensdorpen Sint-Gillis-Waas (BE), Kapellebrug (NL), de prachtige Waterwinbossen Clinge (NL) en het Stropersbos (BE).

1 augustus 2022 t/m 31 juli 2023

Aan het startpunt van de wandeling, KLINGSPOOR (Buitenstraat 7, Sint-Gillis-Waas, BE) bevindt zich een infobord waar je via een QR code de gratis app met route en soundtrack kan downloaden. Onderweg kan je tot rust komen aan onze grensbanken, die via een signaal de soundtrack met grensverhalen in je hoofdtelefoon activeren. Er zijn onderweg ook land-art grens installaties te zien, gerealiseerd door participatie met (inter)nationale architectuurstudenten, lokale scholen, grensbewoners en sympathisanten. De landart en grensbanken bestaan uit bomen die recentelijk gerooid zijn, vanwege aantasting door de letterzetter-kever. Duur: ongeveer 3u (6,5km). 

Vergeet niet hoofdtelefoon of oortjes mee te nemen en je smartphone volledig op te laden! Mocht je de app al willen downloaden, gebruik dan de volgende link: http://onelink.to/ambb5f 

hrins.eu